De behandeling

Afdrukken E-mailadres

De Spataderkliniek heeft jarenlange ervaring met de verschillende behandelmethodes. De behandelingen betreffen een dagbehandeling op onze polikliniek. U hoeft hiervoor dus niet te worden opgenomen in het ziekenhuis. De behandeling gebeurt onder plaatselijke verdoving.

Behandelmethoden

De Spataderkliniek heeft zich gespecialiseerd in de behandeling van spataderen. Dat betekent dat de meest moderne apparatuur aanwezig is voor onderzoek en behandeling en dat wij u een compleet scala van behandelmethodes kunnen aanbieden, variërend van de nieuwe laserbehandelingtechniek tot geavanceerde sclerocompressietherapie.

ClariVein® methode

De ClariVein® methode is een nieuwe spataderbehandeling. Doordat er geen hitte wordt toegepast bij deze behandeling is er geen extra verdoving noodzakelijk zoals bijv. bij laseren. Bij deze behandeling wordt een katheter in de spatader gebracht. Aan het eind van de katheter zit een snel ronddraaiende tip, die de binnenkant van de spatader beschadigt. Tegelijkertijd wordt een vloeistof ingespoten (polidocanol) die de ader verder irriteert. De ader reageert door te krimpen en sluit dan af. De spatader wordt vervolgens op termijn door het lichaam opgeruimd.

Kenmerken van de ClariVein® methode:

  • Eén plaatselijke verdoving. Meerdere verdovingsprikjes zijn niet nodig.
  • Geen kans op beschadigingen aan zenuwen en/of omliggend weefsel.
  • Minder kans op bloeduitstortingen.

Endoveneuze laser ablatie (NeoV laser)

De laser behandeling is een relatief nieuwe methode die een enorme vooruitgang is op de oude strip behandeling. Via een kleine snede wordt er een dun laserdraad in de ader opgevoerd. Doormiddel van laserenergie wordt het bloedvat dicht gemaakt. Bij deze techniek worden er geen aderen verwijderd. Het lichaam ruimt het bloedvat zelf op.

Deze behandeling wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. U kunt na de behandeling gelijk naar huis, en u kunt de volgende dag weer aan het werk.

Endoveneuze radiofrequente ablatie (RF veinclear system V 1000)

Dit is een van de nieuwste methoden voor spatader behandelingen. Er wordt gebruikt gemaakt van de zelfde procedure als bij de EVLA, er wordt echter niet gewerkt met laserenergie maar met radiogolven. Hierdoor geeft de behandeling vaak minder napijn dan de EVLA en het traditionele strippen.
Deze behandeling wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. U kunt na de behandeling gelijk naar huis, en u kunt de volgende dag weer aan het werk.

Mullertechniek (ambulante flebectomie)

muller02

Bij de Muller procedure worden de aderen via mini sneetjes naar buiten getrokken. De methode is vooral geschikt voor grote zijtakken en andere groot kaliber lange trajecten. De behandeling vindt plaats onder lokale verdoving. Na de behandeling kunt direct weer naar huis.

Sclerocompressietherapie

Sclerocompressie therapie (SCT) is het inspuiten van spataderen met een vloeistof dat de vaatwand irriteert (sclerosans), gevolgd door compressie d.m.v. een kous of zwachtel. Het doel van sclerocompresie therapie is het voorkomen van complicaties van veneuze insufficiëntie, het verlichten van de klachten en het verbeteren van de cosmetiek. Het wordt voornamelijk gebruikt voor de behandeling van zeer kleine vertakte spataderen.
De aderen worden met een zeer kleine naald aangeprikt waarna de vloeistof in de ader wordt gespoten. Na de behandeling krijgt u een steunkous aan om de vaten goed dicht te drukken.

 

Laatst bijgewerkt: donderdag 06 juli 2017 08:45