Nazorg

Afdrukken E-mailadres

Meteen na de behandeling krijgt u een elastische kous aan voor de eerste 48 uur. Douchen mag na twee dagen. Wel is het aan te raden om de kous daarna weer zo snel mogelijk aan te doen. Dat gaat overigens het makkelijkst wanneer uw benen helemaal droog zijn.

spataderkliniek-kous

Het dragen van elastische kousen na een van de behandelingen voor spataderen, met uitzondering van de lasertherapie, is van wezenlijk belang voor de effectiviteit van de behandeling. De elastische kousen bevorderen de doorbloeding en de afvoer van lymfvocht. Bovendien krijgen de benen extra ondersteuning waardoor een verdere uitbreiding van bestaande vaatproblemen wordt voorkomen. Het dragen van de elastische kousen draagt bij tot een voorspoedig herstel en bepaalt mede het uiteindelijke resultaat.

Veilig

Al deze behandelingen zijn veilige en betrouwbare chirurgische ingrepen en hebben dezelfde risico’s als elke andere operatie. Na de operatie kan op de plaats van de snede een bloeduitstorting ontstaan. Na het strippen van de spatader kunt u een doof gevoel bij de enkel en/of aan de binnenkant van het onderbeen krijgen. Deze klachten verdwijnen meestal na enige tijd.

Optimale nazorg

Bij de Spataderkliniek kunt u rekenen op optimale nazorg: wij zijn 24 uur per dag beschikbaar, 7 dagen per week. U kunt ons dus altijd bellen als u na een behandeling twijfelt of uw herstel wel goed verloopt, of wanneer er onverhoopt een complicatie optreedt. Wij staan altijd voor u klaar om u te helpen.

 

Laatst bijgewerkt: maandag 29 oktober 2012 16:41